buitenland

Gezondheid Clinton maakt kiezer niets uit

Door ANP - 16 september 2016

NEW YORK (ANP/RTR) – De perikelen rond de longontsteking van Hillary Clinton maken de Amerikaanse kiezers weinig uit. De Democratische troef voor de presidentsverkiezingen heeft volgens de jongste peiling nog steeds een voorsprong op de Republikein Donald Trump. Clinton weet 42 procent van het electoraat achter zich, Trump 38.

Sinds juli de peilingen wekelijks worden gehouden, is Clinton de bovenliggende partij. De Democrate vindt haar kiezers vooral onder minderheden, vrouwen, mensen met een jaarinkomen boven de 75.000 dollar en mensen met gematigde politieke opvattingen. Haar Republikeinse tegenstander moet het hebben van blanken, mannen, gelovigen en mensen die de pensioengerechtigde leeftijd naderen.

Op 8 november gaan de Amerikanen naar de stembus om hun nieuwe leider te kiezen.