buitenland

Grote brand museumkwartier Stockholm

Door ANP - 21 september 2016

STOCKHOLM (ANP) – De brandweer van Stockholm heeft alle mogelijke moeite met een grote brand in het centrum van de Zweedse hoofdstad. De brand brak uit in het Koninklijk Instituut voor de Kunsten, maar bedreigt volgens Zweedse media ook het Museum voor Hedendaagse Kunst.

Een verdieping van het instituut vatte woensdagmiddag door nog onbekende oorzaak vlam. De brandweer meende de brand al snel te hebben geblust, maar verkeek zich. Elders in het gebouw laaiden de vlammen op en al gauw stond een flink deel van het eeuwenoude pand in lichterlaaie.

De brandweer vermoedt nog de hele nacht te moeten blussen. Zij sluit niet uit dat Skeppsholmen, het eiland waarop het instituut is gelegen, geheel moet worden ontruimd.