buitenland

Grote explosie in New Yorkse wijk Chelsea

Door ANP - 18 september 2016

NEW YORK (ANP) – In de wijk Chelsea op Manhattan in New York is zaterdagnacht een grote explosie geweest. Daarbij zijn zeker 29 mensen gewond geraakt. Zelfgemaakte bommen worden genoemd als de oorzaak van de explosie. De explosieven zouden zijn afgegaan in een vuilcontainer.

De politie doet onderzoek en heeft enkele straten afgesloten. De explosie vond plaats bij een blindencentrum tussen 6th en 7th Avenue op 23rd Street, een grote winkelstraat in de hippe wijk Chelsea. De politie van New York meldt dat ze twee explosieven hebben gevonden en deze verder onderzoeken.

In een gezamenlijke persconferentie van de brandweer en politie zei burgemeester Bill de Blasio dat New York is opgeschrikt door een serieuze aanval. ,,De eerste onderzoeken wijzen op een bewuste aanval. Maar er is geen bewijs dat het gaat om een terroristische actie.”

Staafbom

De politie bevestigde dat er zeker 29 mensen gewond zijn geraakt, echter niemand is in levensgevaar.

Op zaterdag ontplofte eerder al een staafbom in een prullenbak. Deze stond langs de route van een sponsorloop voor een organisatie die gewonde Amerikaanse mariniers en matrozen ondersteunt. Daarbij vielen geen gewonden. Volgens de autoriteiten houden de explosies geen verband met elkaar.