buitenland

Hoop en twijfels bij Syrische oppositie

Door ANP - 10 september 2016

AMMAN (ANP) – De voornaamste Syrische oppositie heeft zaterdag voorzichtig positief gereageerd op de voorgenomen Russisch-Amerikaanse samenwerking in Syrië. Volgens woordvoerster Bassma Kodmani van het Hoge Onderhandelingscomité (HNC) kan het akkoord voor de bevolking gunstig uitpakken, ,,als het wordt toegepast”. Dit hangt af van Rusland, aangezien de invloed van Moskou ,,de enige manier is om het regime tot naleving te bewegen”, aldus Kodmani.

De gematigde rebellengroep het Vrije Syrische Leger (FSA) heeft er een hard hoofd in dat de regering in Damascus zich aan de afspraken houdt. Fares al-Bayoush, de commandant van de noordelijke divisie van het FSA, zei dat Rusland en de Syrische regering eerdere afspraken niet zijn nagekomen.