buitenland

Iran laat Canadese academica vrij

Door ANP - 26 september 2016

TEHERAN (ANP) – Een Canadese professor van Iraanse komaf die in juni in Teheran werd gearresteerd, is vrijgelaten. Dit meldde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag. De 65-jarige vrouw, Homa Hoodfar (65), heeft het land al verlaten, zei de woordvoerder volgens de nieuwszender PressTV.

De gepensioneerde antropologe en sociologe uit Montreal werd ervan beschuldigd de veiligheid van de staat te ondermijnen. Ze zou ziek zijn en is op humanitaire gronden vrijgelaten.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Javad Zarif, sprak 21 september in New York met zijn Canadese collega Stéphane Dion. De twee landen hebben al vier jaar geen diplomatieke betrekkingen meer, maar werken aan het herstel ervan.