buitenland

Israël en Palestina bereid tot overleg

Door ANP - 22 september 2016

NEW YORK (ANP) – Israël en Palestina hebben zich donderdag in New York voor de Verenigde Naties bereid verklaard weer met elkaar in overleg te treden. Israëls minister-president Netanyahu en Palestina’s president Abbas vielen in één adem elkaar ook stevig aan.

Israël, zei Netanyahu, wil direct alle discussiepunten bespreken. Abbas sprak van inspanningen voor een Midden-Oosten-vredesconferentie. Maar dé grote hindernis voor overleg tussen de twee rivalen is en blijft de bouw van nederzettingen door Israël op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem.

In plaats van hier anderen toe te spreken, kunnen we beter mét elkaar spreken, zei de Israëlische premier. ,,Zonder vredesconferentie en directe gesprekken bereiken we nooit vrede”, aldus de Palestijnse president.