buitenland

Lavrov spreekt Kerry, verdedigt aanval Aleppo

Door ANP - 30 september 2016

MOSKOU (ANP) – De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft vrijdag de luchtaanvallen op Aleppo tegenover zijn Amerikaanse collega John Kerry verdedigd. De bombardementen kunnen niet worden gestaakt, zoals Kerry eist, omdat de rebellen nog altijd samen optrekken met het terroristische Nusra-Front, zei Lavrov.

De beide ministers slaan elkaar al dagen met beschuldigingen om de oren, maar gingen vrijdag voor het eerst weer in gesprek. Kerry herhaalde daarin dat de inwoners van Oost-Aleppo zo in het nauw zitten dat het hevige offensief van Syrische regeringstroepen, met steun van Rusland, onmiddellijk moet stoppen. Hij dreigde eerder deze week de samenwerking en het overleg met Rusland af te breken als dat niet zou gebeuren.