buitenland

Lesbos herstelt opvangcentrum

Door ANP - 21 september 2016

MYTILINI (ANP) – Op het Griekse eiland Lesbos wordt gewerkt aan het provisorisch herstel van een groot vluchtelingenkamp dat maandag afbrandde. De Griekse krant Kathimerini berichtte woensdag dat inmiddels de helft van de naar schatting 4400 migranten uit het kamp is teruggekeerd. Maandagavond verwoestte een grote brand zeker 60 procent van het opvangcentrum. De bewoners vluchtten weg en verspreidden zich over het eiland. De politie heeft negen migranten opgesloten omdat ze worden verdacht de brand te hebben veroorzaakt.

De autoriteiten op Lesbos willen liever niet dat het kamp herrijst. De minister van Migratie, Ioannis Mouzalas, heeft toegezegd dat het eiland wordt ontlast en dat het aantal vluchtelingen er wordt verminderd. Volgens de burgemeester van Lesbos zijn er al 5800 migranten en is er geen opvang voor zo veel mensen. Het ministerie van Scheepvaart heeft aangekondigd een schip te sturen om de migranten te herbergen.