buitenland

Massale roep in Venezuela om vertrek Maduro

Door ANP - 01 september 2016

CARACAS (ANP) – Honderdduizenden aanhangers van de oppositie zijn donderdag in Venezuela de straat op gegaan om het vertrek van de regering te eisen. Gehuld in het wit scandeerden de betogers ,,Deze regering zal vallen”, terwijl ze door de straten van de hoofdstad Caracas trokken.

,,Wij gaan Maduro ten val brengen”, zei een van de betogers over de impopulaire president. Volgens de oppositie gingen ten minste een miljoen mensen de straat op om een referendum te eisen over het lot van Maduro.

Venezuela verkeert in een diepe economische crisis. Het land is sterk afhankelijk van de verkoop van olie en door de dalende prijzen op de wereldmarkt is de staatsbegroting ingestort. Het Internationaal Monetair Fonds voorspelt dat de inflatie dit jaar zal uitkomen op 480 procent en volgend jaar uitkomt op 1600 procent. Aan de meest fundamentele goederen, van voedsel tot wc-papier, zijn ernstige tekorten.