buitenland

Meer doden geborgen na schipbreuk Egypte

Door ANP - 23 september 2016

CARO (ANP/DPA) – Minstens 112 opvarenden van het vluchtelingenschip dat woensdag voor de Egyptische kust verging, zijn verdronken. Vrijdag zijn nog eens tientallen lijken geborgen, maakte het Egyptische ministerie van Volksgezondheid bekend. Het dodental stijgt vermoedelijk nog, want er worden nog veel drenkelingen vermist.

Het vaartuig moest met mogelijk wel zeshonderd migranten aan boord de Middellandse Zee over naar Europa. Voor de kust van Alexandrië sloeg het echter om. Tot dusver zouden nog geen tweehonderd mensen zijn gered. De Egyptische autoriteiten hebben vier bemanningsleden na de schipbreuk aangehouden.

De route over de Middellandse Zee is levensgevaarlijk. Toch wagen telkens weer vluchtelingen in verrotte en lekke scheepjes de overtocht. Dit jaar verdronken al 3000 vluchtelingen, vrijwel allemaal Afrikanen. Meestal vertrekken ze uit Libië.