buitenland

Migranten slaags in vluchtelingenkamp Lesbos

Door ANP - 19 september 2016

MORIA (ANP) – Bij gevechten tussen migranten in een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos zijn maandag tientallen gewonden gevallen. Er is bovendien veel schade aan tenten aangericht, zodat kampbewoners nu buiten het kamp bivakkeren, melden Griekse media en een ooggetuige.

De vlam sloeg in de pan toen Afghaanse migranten probeerden te beletten dat voedsel het kamp zou worden binnengebracht, liet een kampbewoner uit West-Afrika weten. Zij zijn het wachten in Moria beu en hopen met een collectieve hongerstaking een overtocht naar het Griekse vasteland en vervolgens toegang tot West-Europa af te dwingen. Maar vooral Syrische gezinnen in het kamp wilden de maaltijden wel degelijk aannemen en raakten slaags met de Afghanen.

Daarop vlogen stenen over en weer en sloegen kampbewoners op elkaar in met alles wat ze pakken konden.