buitenland

Minder slachtoffers aanval op Rode Kruis

Door ANP - 20 september 2016

GENVE (ANP) – Er zijn maandag mogelijk minder slachtoffers gevallen bij een luchtaanval op een hulpkonvooi bij het Syrische Aleppo dan gevreesd. Dit zei een woordvoerder van het Rode Kruis in Genève dinsdag. Hij zei dat een coördinator van de Syrische tak van het Rode Kruis, Urem al-Kubra, om het leven is gekomen en ook enkele burgers. Maar het dodental kan lager uitvallen dan werd gevreesd. De waarnemers van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten meldden eerder zeker twaalf doden, medewerkers van het Rode Kruis spraken op Twitter over dertien doden.

Het hulpkonvooi van het Rode Kruis bestond uit 31 vrachtauto’s en een mobiele kliniek’. Zeker achttien auto’s en de kliniek zijn verwoest. De baas van het internationale Rode Kruis, Peter Maurer, noemde het dinsdag een schandelijke schending van het internationaal humanitair recht die de hulp in Syrië ondermijnt.