buitenland

Minister Financiën Mexico weg na bezoek Trump

Door ANP - 07 september 2016

MEXICO-STAD (ANP) – De Mexicaanse minister van Financiën, Luis Videgaray Caso, is woensdag opgestapt. Volgens Mexicaanse media was zijn plan de Amerikaanse Republikein Donald Trump uit te nodigen, de reden tot ontslag.

Videgaray was bijna vier jaar de baas bij ‘Hacienda’ (Financiën) en voerde belangrijke economische hervormingen door. Daarvoor was hij een vertrouweling en campagnechef van Enrique Peña Nieto, die sinds december 2012 president van Mexico is. Sommige Mexicanen zagen in Videgaray een opvolger van de huidige president. Die heeft Videgaray’s vertrek woensdag aangekondigd en gezegd dat José Antonio Meade Kuribreña (ex-minister van Sociale Ontwikkeling) hem opvolgt.

Tal van media oordelen dat de kundige economisch hervormer Videgaray een fatale politieke blunder heeft begaan door presidentskandidaat Trump naar Mexico te halen.