buitenland

Obama stapt over scheldkanonnade Duterte heen

Door ANP - 07 september 2016

VIENTIANE (ANP) – De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag toch zijn Filipijnse ambtgenoot Rodrigo Duterte gesproken. Het Filipijnse ministerie van Buitenlandse Zaken denkt dat de lucht tussen de twee is geklaard en Obama Duterte niet meer kwalijk neemt dat die hem onlangs voor ,,hoerenzoon” uitmaakte.

De twee presidenten maakten een praatje toen ze voor een galadiner op de ASEAN-top in Laos wachten om aan tafel te gaan, liet het ministerie weten. Obama zegde hun officiële afspraak eerder af omdat Duterte had verklaard dat hij een hoerenzoon zou zijn als hij de Filipijnse president de les zou lezen over diens keiharde aanpak van drugshandelaren en drugsgebruikers.

,,Ik denk dat ze de plooien hebben kunnen gladstrijken”, tekende de Filipijnse krant de Philippine Daily Inquirer op uit de mond van een woordvoerder van Buitenlandse Zaken.