buitenland

Orkaan Hermine aangekomen in Florida

Door ANP - 02 september 2016

TALlAHASSEE (ANP) – Florida heeft officieel te maken met een orkaan. De tropische storm Hermine is boven de Golf van Mexico zo ver in kracht toegenomen dat er sprake is van een orkaan, categorie één. Hermine is de eerste orkaan in meer dan 10 jaar die Florida treft. Langs de kust staan stukken land onder water

Tallahassee, de hoofdstad van Florida, lijkt volgens weerkaarten flink getroffen te worden. De orkaan beweegt zich in noord-oostelijke richting.

Amerikanen plaatsen op Twitter meerdere filmpjes van de schade die de orkaan aanricht. In laag gelegen delen van Florida zijn bewoners verplicht om de komst van Hermine elders af te wachten. Op verschillende plaatsen zijn schuilkelders geopend. De gouverneur van Florida heeft in 56 gemeenten de noodtoestand afgekondigd.