buitenland

Partij van Poetin klimt naar 51 procent

Door ANP - 18 september 2016

MOSKOU (ANP) – De regerende partij Verenigd Rusland heeft de zondag gehouden parlementsverkiezingen gewonnen, zoals werd verwacht. De Russische kiescommissie meldde nadat een kwart van de uitgebrachte stemmen was geteld dat de partij van premier Dmitri Medvedev en president Vladimir Poetin daarvan 51 procent had behaald.

De extreemrechtse Liberaal Democratische Partij stond tweede met 15,1 procent, gevolgd door de communistische partij met 14,9 en de partij Rechtvaardig Rusland met 6,4 procent.

,,Wij kunnen zeker zeggen dat de partij een goed resultaat heeft behaald: zij heeft gewonnen”, zei Poetin, toen hij samen met Medvedev op het hoofdkantoor van de partij arriveerde. ,,Wij weten dat het leven moeilijk is voor de mensen, er zijn veel problemen, veel onopgeloste problemen. Toch hebben wij dit resultaat.”