buitenland

Paus ontvangt nabestaanden van aanslag Nice

Door ANP - 24 september 2016

VATICAANSTAD (ANP/DPA) – Paus Franciscus heeft zaterdag in Vaticaanstad nabestaanden van de slachtoffers van de terreuraanslag op 14 juli in Nice in audiëntie ontvangen. Ongeveer driehonderd familieleden bezochten de kerkvorst.

De paus (79) riep er tijdens de bijeenkomst toe op gezamenlijk ten strijde te trekken tegen haat en geweld. De neiging haat met haat en geweld met geweld te beantwoorden, is groot. Als we dat ervaren, is het tijd voor een gesprek met ons hart, zei hij. ,,Ik wil jullie pijn delen, een pijn die nog heviger wordt als je aan de kinderen denkt, zelfs aan hele families die plotseling dramatisch uit het leven werden weggerukt.”

De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel reed op de Franse nationale feestdag op de Promenade des Anglais in Nice met een vrachtwagen 86 mensen dood. Tientallen anderen raakten gewond. Islamitische Staat eiste de verantwoordelijkheid op.