buitenland

PKK-leider calan mag na isolatie weer bezoek

Door ANP - 10 september 2016

ISTANBUL (ANP) – PKK-leider Abdullah calan mag na een lange isolatie weer bezoek ontvangen op het Turkse gevangeniseiland Imrali. Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu heeft de broer van de PKK-leider toestemming gekregen om hem te bezoeken, vlak voor het islamitische Offerfeest, dat komende maandag begint.

Afgelopen maandag waren vijftig Koerdische activisten in hongerstaking gegaan uit protest tegen de isolatie van calan, onder wie vijf parlementsleden van de pro-Koerdische oppositiepartij HDP.

Familie en de advocaten van calan hadden sinds april 2015 geprobeerd om toestemming te krijgen voor een bezoek. Alleen een delegatie van het Comité voor de Preventie van Foltering van de Raad van Europa kreeg in april dit jaar toestemming om de in totaal vier gevangenen op het eiland te bezoeken. De PKK-leider zit sinds 1999 gevangen op Imrali.