buitenland

Politie Dresden vraagt bevolking op te letten

Door ANP - 30 september 2016

DRESDEN (ANP) – De politie van de Dresden heeft uit angst voor aanslagen de bevolking vrijdag gevraagd goed op te letten. ,,Als je iets ongewoons ziet, laat het dan weten, bel de politie liever een keer te veel, dan een keer te weinig”, zei een politiewoordvoerster vrijdag.

Donderdagmiddag werd er onder een belangrijke brug over de Elbe een nepbom gevonden. Maandag waren er in de stad twee bomaanslagen, een voor de deur van een moskee en een voor de ingang van het congrescentrum.

De autoriteiten meldden vrijdag nog geen verband te zien tussen de vondst donderdag en de aanslagen, maar ze zijn wel erg bezorgd. Dresden is dit jaar het epicentrum van de viering van de Duitse eenheid. Zaterdag beginnen er de festiviteiten en maandag 3 oktober komen de president en de bondskanselier, Joachim Gauck en Angela Merkel, naar Dresden.