buitenland

Politie pakt marsepeinman op

Door ANP - 19 september 2016

KIEL (ANP/DPA) – De Duitse politie heeft maandag in een woning in Kiel de zogenoemde marsepeinafperser aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man die vergiftigd marsepein naar een school stuurde en vervolgens de supermarktketen om miljoenen euro’s vroeg.

Direct na de aanhouding waarschuwde de politie toch oplettend te blijven met snoepgoed dat wordt gevonden. Vooral niet opeten, is het advies. De politie heeft het onderzoek ondanks de arrestatie nog niet afgesloten.

De marsepein die de afgelopen weken bij een school in Kiel werd neergelegd, bevatte giftige stoffen. Hoewel niet levensbedreigend, was de stof wel schadelijk voor de gezondheid. Zou Coop niet betalen, dan zou de afperser bij meerdere scholen vergiftigd marsepein neerleggen, zo had hij gedreigd.