buitenland

Protest Congo-Kinshasa loopt uit op bloedbad

Door ANP - 19 september 2016

KINSHASA (ANP/RTR) – De Congolese politie is maandag slaags geraakt met betogers tegen de regering in de hoofdstad Kinshasa. Ten minste vijf burgers en drie politieagenten lieten het leven, meldt de politie.

Een ooggetuige zag demonstranten in de voorstad Limete het lijk van een agent in brand steken. De woedende menigte zon op wraak voor de schoten die de politie op betogers zou hebben gelost. Ordetroepen hebben zeker zeven demonstranten doodgeschoten, zei directeur Georges Kapiamba van de plaatselijke mensenrechtenorganisatie ACAJ.

Duizenden mensen waren maandag de straat op gegaan uit woede over het uitstellen van de presidentsverkiezingen. De oppositie ziet daarin een poging van president Joseph Kabila om ook na het aflopen van zijn ambtstermijn in december aan te blijven.