buitenland

Relatie Turkije en EU blijft moeizaam

Door ANP - 03 september 2016

BRATISLAVA (ANP) – Een poging om de betrekkingen tussen de Europese Unie en Turkije te normaliseren heeft niet veel opgeleverd. De volgens sommige diplomaten ,,vergiftigde’’ relatie blijft problematisch, bleek zaterdag na overleg in Bratislava.

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken spraken in de Slowaakse hoofdstad met de Turkse minister voor EU-zaken mer elik. Beide partijen spraken wel hun intentie uit om ,, constructief’’ te werken aan normale relaties. elik had het over een ,,heel sterke consensus” om de samenwerking te verbeteren.

De Europese landen hebben scherpe kritiek op de Turkse omgang met de mensenrechten en de rechtsstaat na de mislukte couppoging van zes weken geleden. De Turken zijn juist ,,teleurgesteld’’ in het gebrek aan steun vanuit Europa, zei Celik. ,,Turkije is niet uit op wraak, maar gerechtigheid.’’