buitenland

Syrië bereid tot regering nationale eenheid

Door ANP - 26 september 2016

BEIROET/HOMS/TEHERAN (ANP) – De Syrische regering is bereid tot de vorming van een regering van nationale eenheid. Dit zei de minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Muallem, maandag tegen de Libanese nieuwszender al-Mayadeen. Volgens al-Muallem heeft de regering in Damascus ,,een politieke routekaart” die kan helpen een einde te maken aan de al vijf jaar slepende bloedige burgeroorlog.

Wel zouden er eerst een referendum over een nieuwe grondwet en parlementsverkiezingen moeten komen. Al-Muallem zei dat de wapenstilstand die Moskou en Washington eerder deze maand hebben opgesteld, nog niet van tafel is.

De regering heeft volgens staatspersbureau SANA maandag in een westelijke voorstad Homs 250 rebellen of familie van de strijders laten gaan. De evacuatie in al-Waer, circa 130 kilometer ten noorden van Damascus, is onderdeel van een overeenkomst tussen de regering en rebellen.