buitenland

‘Syrische troepen weg bij frontlijn Aleppo’

Door ANP - 15 september 2016

DAMASCUS (ANP) – Het Syrische leger trekt zijn eenheden en transportmiddelen in fasen terug van de beruchte Castellostraat, de bloedige scheidslijn tussen rebellen en leger in de fel omstreden stad Aleppo.

De stap werd donderdag in Syrië gemeld door de Russische luitenant-generaal Vladimir Savtsjenko. De rebellen moeten volgens hem nog beginnen met het terugtrekken van hun soldaten van de frontlijn. De wederzijdse terugtrekking moet de levering van goederen en voedsel voor de bevolking van Aleppo mogelijk maken.

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, verklaarde geen aanwijzingen voor de terugtrekking van de Syrische troepen te hebben. Het toonde zich wel tevreden over het feit dat het staakt-het-uren standhoudt. Er zijn schendingen, maar al met al gaat het goed, aldus de VS.