buitenland

Tienduizenden eren Mexicaanse zanger Gabriel

Door ANP - 04 september 2016

CIUDAD JUAREZ (ANP) – Circa 50.000 mensen hebben in de Noord-Mexicaanse stad Ciudad Juárez afscheid genomen van een van de populairste artiesten van het land, Juan Gabriel. De zanger en componist overleed afgelopen zondag in Californië als gevolg van een hartaanval. Hij is 66 jaar geworden.

De as van Gabriel is zaterdag in zijn geboorteplaats, Ciudad Juárez, met een stoet auto’s aangekomen. Duizenden mensen stonden langs de kant van de weg. Een menigte legde bloemen bij zijn huis in de stad en veel van Gabriels liederen klonken in de straten. De familie van Gabriel houdt in besloten kring een herdenkingsdienst. In Ciudad Juárez wordt vervolgens muziek van Gabriel uitgevoerd voor de as van de Latijns-Amerikaanse superster naar Mexico-Stad wordt overgebracht. Daar is maandag een door de regering georganiseerd eerbetoon.