buitenland

Turkse minister niet blij met interview

Door ANP - 06 september 2016

ISTANBUL (ANP/DPA) – De Turkse minister voor Jeugd en Sport, Akif Cagatay Kilic, heeft opnamen van een interview met hem van Deutsche Welle in beslag laten nemen. Dat heeft de internationaal georiënteerde Duitse omroep dinsdag meegedeeld.

,,Nadat de minister de kamer verlaten had, deelde zijn perswoordvoerder opeens mee dat DW het interview niet mocht uitzenden”, zei de omroep. Er kwam geen uitleg, maar het DW-team werd te verstaan gegeven dat de opnamen niet naar buiten mochten worden gebracht. Het ministerie in Ankara wilde niet reageren.

Kilic gaf het halfuur durende interview maandagavond aan Michel Friedman, voor een uitzending in de serie ‘Conflict Zone’. De reeks wordt door Deutsche Welle omschreven als ,,confronterende interviews met internationale besluitvormers”.

Kilic (40) werd in Duitsland geboren. Later volgde hij onderwijs aan de Duitse School in Istanbul. Sinds 2013 is hij minister voor Jeugd en Sport.