buitenland

Twee doden geborgen in parkeergarage Tel Aviv

Door ANP - 05 september 2016

TEL AVIV (ANP/DPA) – Het instorten van een parkeergarage in aanbouw in de Israëlische stad Tel Aviv heeft maandag ten minste twee levens geëist. Er viel een twintigtal gewonden. Volgens een woordvoerster van de politie worden nog zeven bouwvakkers vermist.

Waardoor de ondergrondse garage van vier verdiepingen ineen is gezakt, is nog onduidelijk. Israëlische media berichtten eerder dat een bouwkraan was omgevallen en op de garage terechtgekomen. De brandweer sprak dat echter tegen. ”Eerst is een deel van het gebouw ingestort, daarna kwam de kraan naar beneden en de rest van het pand.”

Volgens andere bronnen is een zwaar voertuig dat op de bovenste verdieping zou hebben rondgereden de boosdoener. Dat zou te veel hebben gevraagd van de constructie, die het vervolgens begaf. Een getuige zei een luide knal te hebben gehoord. ”Het voelde als een aardbeving.”

Een van de gewonden is er slecht aan toe. De andere slachtoffers zijn er volgens Israëlische media met lichte verwondingen van afgekomen. Artsen uit een naburig ziekenhuis waren snel ter plaatse. ”Het zag er ernstig uit, zoals na een grote aanslag”, zei geneesheer-directeur Schuki Schemer.

Het reddingswerk verloopt moeizaam. De hulpdiensten moeten tunnels graven om sommige door puin bedolven slachtoffers te bereiken. De politie vreest dat het gebouw nog verder kan instorten en houdt met hulp van legereenheden nieuwsgierigen weg bij het terrein in Ramat Hachajal, in het noordoosten van Tel Aviv.