buitenland

Verdachte moord op betoger Charlotte opgepakt

Door ANP - 23 september 2016

CHARLOTTE (ANP/RTR) – De Amerikaanse politie heeft vrijdag een man gearresteerd die verantwoordelijk wordt gehouden voor het doodschieten van een betoger bij onlusten in Charlotte in de staat North Carolina. De betoger werd woensdagavond door kogels getroffen tijdens betogingen naar aanleiding van het doodschieten van een Afro-Amerikaanse man dinsdag door een politieagent.

De autoriteiten hebben een avondklok ingesteld in de Charlotte. Daar botsten betogers deze week herhaaldelijk met de politie. In de nacht van donderdag op vrijdag was volgens plaatselijke media opvallend rustig met minder en een zeer vreedzame demonstranten.

De onrust in Charlotte, circa 600 kilometer ten zuidwesten van Washington, volgt op de dood van een zwarte man (43), die werd getroffen door een politiekogel. De man had volgens de politie een vuurwapen in zijn hand. De familie zei eerder dat het ging om een boek.

Nabestaanden van de man kregen donderdag videobeelden te zien van de fatale confrontatie. De filmpjes waren afkomstig van de bodycams van agenten. De familie zei daarop nog steeds ,,,meer vragen te hebben dan antwoorden”. De videobeelden zijn tot woede van betogers nog niet openbaar gemaakt.