buitenland

Verdachte New York aangeklaagd voor bomaanslag

Door ANP - 21 september 2016

NEW YORK (ANP) – De openbaar aanklager heeft Ahmad Khan Rahami, de verdachte van de bomaanslagen in New York en New Jersey, aangeklaagd voor het gebruik van massavernietigingswapens en voor het uitvoeren van een bomaanslag op openbaar terrein. Hij zou onderdelen voor de bom hebben gekocht op Ebay, aldus de aanklager.

Eerder werd Rahami al aangeklaagd voor poging tot moord op politieagenten, voor illegaal wapenbezit en voor illegaal wapenbezit met een onwettig doel.

De verdachte zou volgens de aanklager een dagboek op zak hebben gehad, waarin hij Osama bin Laden vereert. Bin Laden was hoofdverantwoordelijk voor de aanslagen op 11 september 2001. Ook beschuldigt Rahami in zijn dagboek de Verenigde Staten ervan islamitische strijders in Afghanistan, Irak, Syrië en Palestina af te slachten.