buitenland

Verscheidene mensen neergeschoten in Malmö

Door ANP - 25 september 2016

MALM (ANP) – In de Zweedse stad Malmö zijn zondagavond verscheidene mensen op straat neergeschoten. Er zouden vier gewonden zijn, van wie een in het hoofd werd geraakt. Hij is er ernstig aan toe. De politie is met man en macht op zoek naar de daders, die volgens getuigen zo’n twintig kogels afvuurden op inzittenden van een auto. Zij zouden zijn ontkomen op motoren.

Het motief voor de gewelddaad is nog onduidelijk, maar gezien de omschreven toedracht lijkt eerder sprake van een afrekening in het criminele circuit dan van een terroristische aanslag. Later werden in de buurt ook zware explosies gemeld, maar dat kon de politie niet bevestigen.

De omgeving werd onmiddellijk afgezet. Wegens de voetbalderby tussen Malmö FF en Helsingborgs IF waren zondagavond veel veiligheidsfunctionarissen op de been. Ook hing er al een politiehelikopter in de lucht, die kon helpen bij de opsporingsactie.