buitenland

Vier doden bij schietpartij Burlington

Door ANP - 24 september 2016

BURLINGTON (ANP) – Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Burlington zijn vrijdagavond vier mensen omgekomen. De schutter, door getuigen omschreven als een Latijns-Amerikaanse man, is op de vlucht geslagen, aldus de politie. Hij werd kort na de schietpartij lopend gezien op een snelweg.

De schietpartij vond vrijdagavond rond half acht (plaatselijke tijd) plaats in het winkelcentrum Cascade Mall in Burlington, zo’n 100 kilometer ten noorden van Seattle in de staat Washington. Er is in elk geval een gewonde, die in een ziekenhuis is opgenomen. De politie in Burlington verklaarde geen aanwijzingen te hebben dat het om terrorisme ging.

De schietpartij in Washington vond plaats nog geen week nadat in de staat Minnesota in een winkelcentrum negen mensen door een man werden neergestoken. De dader werd door de politie doodgeschoten. De FBI onderzoekt nog of de steekpartij een daad van terrorisme was, zoals Islamitische Staat later claimde.