buitenland

Voor het eerst euthanasie bij kind in België

Door ANP - 17 september 2016

BRUSSEL (ANP) – Voor het eerst heeft een minderjarige in België euthanasie gekregen. Het kind was ongeneeslijk ziek. Het is niet bekend hoe oud het kind was, wanneer het is overleden en of het een jongen of meisje was. België is het enige land ter wereld waar euthanasie wettelijk is toegestaan voor alle minderjarigen.

Professor Wim Distelmans, voorzitter van de Federale Evaluatie en Controlecommissie Euthanasie, bevestigt in de krant Het Nieuwsblad dat de uitvoerende arts de euthanasie deze week heeft aangemeld. Het gaat om een Nederlandstalig dossier, wat erop wijst dat de euthanasie in Vlaanderen is uitgevoerd.

Euthanasie op een minderjarige is in België sinds begin 2014 mogelijk in uitzonderlijke en uitzichtloze gevallen. ,,Er zijn gelukkig erg weinig kinderen die in aanmerking komen, maar dat betekent niet dat we hun het recht op een waardige dood mogen ontzeggen,” zegt Distelmans.