buitenland

Weer betogingen tegen arbeidswet in Frankrijk

Door ANP - 15 september 2016

PARIJS (ANP) – Voor de dertiende keer in ruim een half jaar tijd gaan Fransen donderdag de straat op om te demonstreren tegen de wijzigingen in de arbeidswet. Net als bij voorgaande protestdagen komen tegenstanders van deze hervorming in Parijs op het Place de la Bastille en trekken ze naar het Place de la République.

Er zijn stakingen uitgeroepen en er worden op naar schatting honderd plaatsen in het hele land betogers verwacht. Vooralsnog meldden verscheidene organisaties dat er geen grote problemen zijn. Het openbaar vervoer in de Franse hoofdstad loopt normaal. De spoorwegen merken nauwelijks iets van een staking. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben uit voorzorg besloten een aantal vluchten van en naar Frankrijk te beperken omdat luchtverkeersleiders staken.

Tegenstanders van de hervormingen van de arbeidswet stellen dat de regering daarmee voornamelijk rechten van werknemers heeft geschrapt.