buitenland

Weer vijftienjarige gepakt met aanslagplannen

Door ANP - 14 september 2016

PARIJS (ANP) – In Parijs is woensdag weer een vijftienjarige jongen opgepakt die verdacht wordt van het beramen van een aanslag. Franse media berichtten dat agenten van de inlichtingendienst DGSI hem vroeg in de ochtend arresteerden, omdat hij met een steekwapen dood en verderf zou willen zaaien en contact zou hebben gehad met de Franse jihadist Rachid Kassim, die sinds 2012 in Syrië verblijft.

Zaterdag pakte de politie in Parijs ook al een jongen van vijftien op. Hij zou op het punt hebben gestaan een zelfmoordmoordaanslag te plegen.

Kassim heeft zich aangesloten bij de extremisten van Islamitische Staat. Hij zou direct of indirect hebben aangespoord tot min of meer geïmproviseerde terroristische aanslagen, zoals de moord in juni op een politieman en zijn vriendin in een dorp circa 40 kilometer ten westen van Parijs. Ook zou hij betrokken zijn geweest bij de moord in juli op een priester bij Rouen.