buitenland

Weer zwaar bombardement Aleppo

Door ANP - 23 september 2016

BEIROET (ANP/RTR/DPA) – Door rebellen beheerste wijken in het oosten van de Syrische stad Aleppo zijn in de nacht van donderdag op vrijdag voor de tweede opeenvolgende keer zwaar gebombardeerd vanuit de lucht. Dat hebben reddingswerkers en activisten gemeld. Zij vrezen dat het aantal slachtoffers oploopt tot boven de honderd. Er zijn onder meer brand- en fragmentatiebommen gebruikt.

Het Syrische leger, dat ondersteund wordt door de Russische luchtmacht, kondigde donderdagavond laat een offensief aan tegen de rebellen in het oosten van Aleppo. Het gebied, waarin minstens 250.000 mensen verblijven, werd in de voorgaande nacht ook zwaar gebombardeerd.

Een arts in de stad maakte in eerste instantie melding van ten minste 45 doden. Het hoofd van de dienst burgerbescherming vertelde later dat er meer dan zeventig mensen om het leven zijn gekomen. Zeker veertig gebouwen zijn in puin gelegd. Waarschijnlijk liggen er nog verscheidene slachtoffers onder de brokstukken.

Het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zei dat de troepen van president Assad met het leggen van een bommentapijt – straaljagers zouden zeker zeventig keer hun lading hebben afgeworpen – de voorbereidingen treffen voor een grondoffensief.