buitenland

Zürich beste stad om te wonen

Door ANP - 12 september 2016

ZURICH (ANP) – De bijna 400.000 inwoners van de Zwitserse stad Zürich kunnen tevreden zijn. Hun woonplaats prijkt bovenaan op de Sustainable Cities Index (SCI). Worden elementen als leefbaarheid, milieu, energie en economie opgeteld, dan zijn de bewoners van Zürich het beste af.

Stockholm en Singapore staan op de tweede en derde plaats op een lijst van honderd steden. Amsterdam valt met zijn elfde plek net buiten de top tien. Rotterdam prijkt op de negentiende plaats. Europese steden doen het een stuk beter dan plaatsen in andere werelddelen. Bij de eerste 25 staan slechts zes steden in andere continenten.

Zo zijn de inwoners van de Indiase metropool Kolkata een stuk slechter af. Hun gemeente staat op de honderdste plek. In de onderste regionen prijken met name grote steden in Azië en Afrika. Caïro, Nairobi, New Delhi en Manilla zijn bijvoorbeeld onderin te vinden.

De SCI is een initiatief van het ingenieursbureau Arcadis in Amsterdam.