buitenland

‘Bestand Colombia loopt eind oktober af’

Door ANP - 05 oktober 2016

BOGOTA (ANP) – De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft gewaarschuwd dat het land ,,in een grijze zone is beland” en dat het staakt-het-vuren met de beweging FARC eind deze maand afloopt. Santos overlegt woensdag met zijn voorganger en politieke rivaal Alvaro Uribe over de vraag hoe het verder moet met het vredesproces nan het referendum van zondag. Uribe was de drijvende kracht achter de afwijzing in een referendum van het vredesakkoord dat Santos met de FARC had bereikt.

Uribe was president van 2002 tot 2010. Hij zette met veel succes in op een militaire overwinning op de ooit marxistische rebellenbeweging. Uribe dunde de gelederen van de FARC drastisch uit. Santos wilde vervolgens zijn land eindelijk vrede brengen door de FARC via onderhandelingen de wapens te laten neerleggen.