buitenland

Bloedbad bij gijzeling politieschool Pakistan

Door ANP - 25 oktober 2016

QUETTA (ANP) – Bij de aanval op een opleidingscentrum van de politie in de Pakistaanse stad Quetta zijn volgens autoriteiten en artsen meer dan vijftig mensen gedood. Dat aantal kan nog stijgen, zo laat het ministerie van Binnenlandse Zaken van de provincie Beloetsjistan in de nacht van maandag op dinsdag weten. Ook is er sprake van meer dan honderd gewonden.

Volgens het ministerie bestormden vijf of zes gewapende mannen maandagavond het terrein van het politieschool, waar enkele honderden kadetten in opleiding zijn en namen een deel daarvan in gijzeling in het hoofdgebouw. Veiligheidstroepen van het leger en leden van de paramilitaire organisatie Frontier Corps omsingelden daarna het terrein en begonnen een bevrijdingsactie. Na ruim vijf uur maakten de troepen een einde aan de gijzeling, zo maakte het ministerie bekend.

Volgens de televisiezender Geo TV zijn ook drie van de daders gedood. De aanslag is nog niet opgeëist. Militaire bevelhebbers in de provincie Beloetsjistan zeiden aanwijzingen te hebben dat de extremisten van Lashkar-e-Jhangvi achter de aanval zitten.

In 2006 en 2008 was het complex ook al eens doelwit. Toen kwamen er raketten neer op het terrein.