buitenland

Debat Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten

Door ANP - 05 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – Donald Trump moet zijn belastinggegevens openbaar maken. Dat zei de Amerikaanse kandidaat-vicepresident Tim Kaine in debat met zijn Republikeinse evenknie Mike Pence . De twee debatteerden woensdagnacht onder meer over buitenlandse politiek en economische groei. Het debat werd live op de Nederlandse televisie uitgezonden.

In zijn reactie verdedigde Pence de belastingmoraal van zijn voorman Donald Trump. Die zou op een geweldige manier gebruik hebben gemaakt van de geldende regels.

Bij het debat werden over en weer veel verwijten gemaakt, onder meer over het feit dat Trump Mexicanen , verkrachters en criminelen’ noemde. Pence verwijt Clinton dat ze een puinhoop heeft gemaakt van het Midden-Oostenbeleid. De twee onderbraken elkaar geregeld, tot irritatie van debatleider Elaine Quijano.

Bij overlijden van de president, volgt de vice-president hem op. Beide kandidaten gingen daarom ook in op hun cv.