buitenland

Deense vliegvelden ontruimd na bommeldingen

Door ANP - 17 oktober 2016

KOPENHAGEN (ANP/DPA) – De Deense politie heeft maandag in Slagelse een man aangehouden die ervan wordt verdacht een flink aantal valse bommeldingen te hebben gedaan. Als reactie daarop werden onder meer de vliegvelden van Roskilde en Aarhus ontruimd. De veiligheidsdiensten doorzochten beide terminals met speurhonden maar troffen niets verdachts aan.

Ook bij enkele ziekenhuizen en de luchthaven Kastrup in Kopenhagen kwamen meldingen binnen, maar die waren voor de politie geen aanleiding tot evacuatie over te gaan omdat vrijwel meteen duidelijk was dat het om een vals alarm ging.

Volgens Deense media werden twee winkelcentra in Roskilde en Slagelse ook gewaarschuwd dat er explosieven waren geplaatst. Daar werd de bezoekers uit voorzorg wel gevraagd onmiddellijk naar buiten te gaan. De eerste kon na een zoekactie snel weer open, in de stad waar de verdachte werd opgepakt had de politie langer werk.