buitenland

Egyptische bende smokkelde 40 mensen per nacht

Door ANP - 13 oktober 2016

BRUSSEL (ANP) – De Belgische politie heeft deze week een Egyptische bende mensensmokkelaars opgepakt. Zij probeerden elke nacht minstens veertig mensen, vooral Syriërs, Sudanezen en Egyptenaren, onder wie ook baby’s, op vrachtwagens naar Engeland te krijgen, meldt de federale politie donderdag.

Daarvoor moesten forse bedragen worden neergeteld. De criminele organisatie gebruikte geweld tegenover de gesmokkelden en rivaliserende bendes. De slachtoffers werden ook in koel- en tankwagens geplaatst.

Op parkeerplaatsen en bij twaalf huiszoekingen in onder meer Brussel werden maandag en dinsdag zestien bendeleden opgepakt. Ook werden 38 personen zonder geldige papieren aangetroffen. Aan de actie deden 215 politiemensen mee.

Het voorarrest van vijftien arrestanten is inmiddels verlengd. Eerder werden in België al onder meer Koerdische en Oekraïense mensensmokkelbendes opgerold.