buitenland

Eigenaar boomgaard ontkent wetenschap moorden

Door ANP - 04 oktober 2016

MURCIA (ANP) – Serafín de A. wist van niets. De belastingambtenaar uit Murcia zei dat dinsdag tegen de rechtbank over zijn aandeel in de moord op de Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, melden plaatselijke media.

Terwijl De A. op 15 mei 2014 in het landhuis van zijn citroenboomgaard even buiten Murcia wat paperassen aan het doornemen was, had hij er volgens eigen zeggen geen idee van dat zijn vriend Juan C. en de twee Roemenen Valentin I. en Constantin S. buiten in de boomgaard bezig waren om twee zwaar verminkte lichamen te begraven. Het waren de lichamen van de Visser (35) en Severein (57).

Valentin I. vermoordde het stel twee dagen eerder in opdracht van Juan C., zoals beide verdachten maandag bekenden tijdens de eerste verhoren in deze zaak. Aanklager Verónica Celdrán denkt dat De A. wel wist dat er lijken in zijn tuin begraven werden.