buitenland

EU-parlement op bres voor chauffeurs Calais

Door ANP - 04 oktober 2016

STRAATSBURG (ANP) – Het intimideren en bedreigen van vrachtwagenchauffeurs bij Calais door migranten die willen meerijden naar Engeland, moet eindelijk worden aangepakt. Europarlementariërs, ook uit Nederland, riepen dinsdag in Straatsburg op tot actie.

De problemen spelen al langer, maar duren nog altijd voort. Een ,,nachtmerrie’’ voor de truckers, de migranten en de bewoners van Calais, klonk het. Frankrijk wil de ‘jungle’, zoals het migrantenkamp bij Calais wordt genoemd, nog dit jaar ontruimen.

EU-commissaris Violeta Bulc (Transport) zei de frustratie van het parlement te delen. Zij wees erop dat de Europese Commissie geen bevoegdheid heeft om te voorkomen dat migranten in vrachtwagens kruipen en voerde aan dat de Fransen en Britten het afgelopen jaar al maatregelen hebben getroffen.