buitenland

Geweldsdreiging bij Duitse scholen

Door ANP - 17 oktober 2016

LEIPZIG (ANP) – Bij een aantal scholen in de Duitse deelstaten Saksen en Saksen-Anhalt zijn maandag per e-mail dreigementen binnengekomen. Alleen al in Leipzig gaat het om minstens zeven scholen. De politie neemt de dreigementen zeer ernstig en heeft agenten naar de bedreigde scholen gestuurd, zei een woordvoerder.

In de stad Maagdenburg ontvingen zeker twee scholen digitale dreigbrieven. Op een van de scholen werden alle lessen geannuleerd. Op een aantal andere werd leerlingen en docenten maandagochtend opgedragen binnen te blijven.

Over de toedracht of de inhoud van de bedreigingen wil de politie niet in detail treden. ,,Ik kan alleen zeggen dat in de e-mails met geweld is gedreigd”, zei een woordvoerder tegen dagblad Leipziger Volkszeitung.