buitenland

Gijzelnemer Vorst geeft zich over

Door ANP - 18 oktober 2016

VORST (ANP) – De Belgische plaats Vorst is dinsdagavond opgeschrikt door een gijzeling in een supermarkt. Die was van korte duur. De gijzelnemer, die in een vestiging van Carrefour ongeveer vijftien mensen in bedwang hield met een mes, gaf zich snel over aan de politie. Er vielen geen gewonden.

Volgens het Brussels openbaar ministerie waren wel enkele slachtoffers zozeer ontdaan door de gebeurtenis dat ze naar een ziekenhuis zijn gebracht voor onderzoek. Het OM liet zich niet uit over de mogelijke motieven van de dader noch over diens identiteit. Er zijn geen aanwijzingen voor een terroristische actie.

Een ooggetuige zei dat de gijzelaars op de grond moesten gaan liggen. Volgens lokale media zou het gaan om een uit de hand gelopen overval. Speciale eenheden van de politie waren snel ter plaatse en omsingelden het pand.