buitenland

Kerry: oorlogsmisdaden Rusland en Syrië

Door ANP - 07 oktober 2016

WASHINGTON (ANP) – Russische en Syrische acties zoals het bombarderen van ziekenhuizen in Syrië schreeuwen om een onderzoek naar oorlogsmisdaden, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vrijdag gezegd.

,,Afgelopen nacht heeft het regime weer een ziekenhuis aangevallen, waarbij twintig mensen werden gedood en honderd gewond raakten”, zei Kerry. ,,Rusland en het regime zijn de wereld meer dan een verklaring verschuldigd waarom zij telkens weer ziekenhuizen en medische faciliteiten en vrouwen en kinderen treffen.”

Volgens Artsen zonder Grenzen zijn sinds juli minstens 23 aanvallen geweest op ziekenhuizen in het door rebellen beheerste oosten van de stad Aleppo. De twee belangrijkste chirurgische ziekenhuizen werden elk vijf keer geraakt en een ervan heeft daardoor zijn deuren moeten sluiten, zegt de medische hulporganisatie.