buitenland

Kinderen Calais arriveren in Groot-Brittannië

Door ANP - 17 oktober 2016

LONDEN (ANP/RTR) – Veertien migrantenkinderen zijn maandag per bus van de Franse havenstad Calais naar Groot-Brittannië gereisd. Het gaat om een eerste groep van mogelijk honderden onbegeleide kinderen die de Britse regering wil opnemen.

De veertien kinderen kwamen aan in Croydon in het zuiden van Londen. Ze verbleven zonder ouders of andere begeleiders in de ‘jungle’, het asielzoekersdorp bij Calais. Ze zijn in Croydon herenigd met familieleden die al langer in Groot-Brittannië verblijven.

Een week geleden bereikten de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd en zijn Franse ambtgenoot Bernard Cazeneuve overeenstemming over het sneller overbrengen van onbegeleide migrantenkinderen uit Calais naar Groot-Brittannië.