buitenland

‘Laat FBI alle feiten over e-mails vrijgeven’

Door ANP - 29 oktober 2016

DES MOINES (ANP) – De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft vrijdag (lokale tijd) de FBI opgeroepen alle nieuw gevonden informatie over haar omstreden gebruik van een persoonlijke e-mailserver vrij te geven. Eerder op de dag kondigde FBI-chef James Comey aan het in juli afgesloten onderzoek naar de berichten die de Democrate als minister van Buitenlandse Zaken via een privéserver verstuurde te heropenen.

Clinton vertrouwt erop dat de federale opsporingsdienst niet zal terugkomen op zijn besluit om de presidentskandidate niet te vervolgen voor het e-mailschandaal, zo vertelde zij verslaggevers vrijdag.

Het onderzoek richt zich op e-mails die zijn verzonden of ontvangen op een apparaat dat Clintons stafmedewerkster Huma Abedin deelde met Anthony Weiner, haar ex-echtgenoot.