buitenland

Le Pen moet ruim drie ton teruggeven aan EP

Door ANP - 31 oktober 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – Marine Le Pen, de voorzitter van de Franse extreemrechtse partij Front National, moet 339.000 euro betalen aan het Europees Parlement, melden Franse nieuwssites. Het Europese antifraudebureau Olaf eist dit bedrag omdat zij medewerkers van FN ten onrechte op de loonlijst van het parlement heeft gezet.

Het bedrag heeft betrekking op twee medewerkers die jarenlang betaald kregen als medewerker van Le Pen in het Europarlement, maar ze zouden vooral opdrachten voor de partij hebben uitgevoerd die daar niets mee te maken hadden. De politica was om tekst en uitleg gevraagd, maar reageerde daar niet op. Zij moet de salarissen van het tweetal tussen 2010 en 2016 nu terugbetalen.

Er loopt nog een onderzoek naar een twintigtal andere medewerkers van FN, waarmee Olaf begin 2015 startte. Le Pen deed de zaak toen af als ‘politieke manipulatie’.