buitenland

Levenslang geëist voor weggooien kinderen

Door ANP - 25 oktober 2016

BONN (ANP/DPA) – Voor een Duitse rechtbank is dinsdag levenslang geëist tegen een 35-jarige asielzoeker uit Syrië omdat hij zijn drie kinderen uit het raam van zijn vluchtelingenonderkomen op de eerste verdieping had gegooid. De kinderen overleefden dat maar raakten levensgevaarlijk gewond.

De man slingerde zijn kroost in de plaats Lohmar naar buiten omdat hij zijn vrouw wilde straffen. Volgens de aanklager in Bonn had hij de kinderen ,,als een oude kerstboom” uit het raam geworpen.

Volgens de verdediging, die voor een veel kortere celstraf pleitte, was de man afkomstig uit arme kringen in Syrië waar geweld aan de orde van de dag was. Na zijn vlucht naar Duitsland kon hij niet omgaan met de andere omgangsvormen. Zijn vrouw wil niks meer met hem te maken hebben.